Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2016 09:34 - Вселената
Автор: futuretechbg Категория: Технологии   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.07.2016 09:01


Раждането на Вселената Да си представим Нищото. То е Безкрайно. Нищото е и абсолютна нула. Умножена по безкрайност обаче нулата не дава нула, тоест нищо, а неопределеност. Неопределеността е вече нещо и може да приема различни форми. Така Нищото не е нищо, а нещо - неопредерленост. Тя може да заема различни форми. От тази неопределеност е възникнал светът. Така вероятно се е родила материята, Вселената и всичко останало.

Разширяването на Вселената, неопределеността и константата на Планк. Пространството е неопределеност. То се получава от нищото. Има безкрайно много нищо и то дава неопределеност, защото нула умножена по безкрайност дава неопределеност. А неопределеността вече е нещо. Пространството е неопределеност и това обяснява квантовата механика. Размерът на пространството е размер на неопределеността. Константата на Планк, която определя съотношението между пространствената неопределеност и масата на частиците, зависи от крайния размер на пространството. Тъй като тя не се променя, следва и че размерите на пространството не се променят, Променила се се малко само веднъж преди 8 милиарда години, което се наблюдава от астрономите, тъй като от далечни разтояния до нас достига светлина излъчена по това време. Тази промяна може би се дължи на промяна на размера на пространството. Каква е причината за промяната не може да се каже. Пространството е неопределено и може би може да променя размера си спонтанно, защото е неопределеност.
Вселената се разширява. Разширява се материята нея - галактиките се разбягват. Заедно с материята  се разширява и пространството, в което се намира тя, защото е то е сподвижно на материалните обекти. Заради разширението на пространството се наблюдава отдалечение на далечните галактики със скорост по-голяма от светлинната, без да се нарушава Теорията на относителността. Общите размери на пространството не се променят. Това показва, че разширението на вътрешните области на пространството предизвиква свиване на външните и крайния размер на пространството не се променя.
Промяната на константа на Планк, отразяваща промяната на размерите на пространството, може да е станала, когато фронтът на разширяващото се от Големия взрив пространство е стигнал до края на Вселената и се е сблъскал на края. Това породило леко изменение на размера на пространството по причина на този сблъсък. По-сетнешни изменения няма, защото няма и изменения на пространството.

Вселената - затворена и циклична.
Възможно е пространството във Вселената да не се разширява, а просто да се върти в затворен обем, като се връща в изходната си точка. Размерът на пространството е ограничен от общата неопределеност на самото пространство. То не е безкрайно, а неопределено. При раждането на Вселената с определена маса, то получава с това съответната определеност, а от там и размери, които не могат да се променят. Пространството е затворено, от него не може да се излезе, иначе ще се наруши изискването за крайност на пространството.
За това когато Големият взрив изтласкал пространството, то започнало да се движи, разширявайки се в затворения обем във всички посоки и се сблъскало със самото себе си в другия край на Вселената, където пространството се затваряло. Тогава движението довело до изкривяване на пространството и то се насочило към изходната точка на Големия взрив. Така от започнало да циркулира, да се върти в затворена форма.

image

Схема на движението на пространството в затворената като пространство Вселена. С червената точка е отбелязан големият взрив. На втората(дясната) рисунка е показана формата на пространството на Вселената след изкривяването му в резултат от движението му.

image

Триизмерен схематичен модел на движението на пространството във Вселената. Дебелите линии представят напречният срез на формата и движението на пространството.Тънките линии показват движението на пространството по повърхнината на сферата(сфероида) или тороида (по повърхнината, а не вътрешния обем, защото пространството е само повърхнината, не и вътрешния обем, както могат да се объркат някои - това е двуизмерно представяне на триизмерно пространство - то е така да се каже извито във формата на сфероид или тороид и се затваря събирайки се само със себе си). Долната схема е на тороидално затворено пространство.

Според Общата теория на относителността, ако космически кораб обикаля във въртяща се Вселена той може да пътува във времето и да се върне назад в миналото. Тъй като Вселената се върти, циркулира в затворено пространство, то може и тук да се случи нещо подобно. Също и материята на Вселената се движи във въртящото се пространство, върти се и тя. Може би също се връща назад във времето в изходно състояние. Така че времето във Вселената може да е циклично, а не линейно и да се връща назад. Така Вселената е затворена във времето, както и в пространството.

Защо се ускорява раздалелечаването на галактиките

Може да има алтернативна хипотеза за наблюдаваното ускоряване на движението на галактиките, което може да се обясни и без отблъскваща сила, космологична константа или тъмна енергия, която да ги отблъсква и раздалечава.
Пространството се движи се заедно с галактиките. Това е факт. Отдалечените галактики се движат със скорост по-голяма от тази на светлината, защото се движи и самото пространство.
Силата на привличане не действа на галактиките и не ги забавя, защото се движи самото пространство и те и него, а не се движат само галактиките.
Ако пространството на Вселената е в затворена сферична(сфероидна) или тороидална форма, то при видимото си разширение, всъщност движението си в нея, като се движи в тази пространствена форма, движещото се пространство ще преминава през разширяващи се или стесняващи се зони взависимост от местоположението в сферата или тороида. В разширяващите се зони пространството ще тече, ще се движи по-бавно поради разширението в напречно направление. В стесняващите се зони движението му ще става по-бързо поради стеснението му в напречно направление.
Това че наблюдаваме ускорение в движението, раздалечаването на галактиките, може да е, защото са преминали средата на Вселената, където е най-широка и навлизат в стесняването, стесняващите се зони. За това виждаме ускоряване в движението на галактиките. Също така ако сме преминали средата на Вселената и се ускоряваме поради стеснението, ние ще наблюдаваме видимо ускорение на раздалечаване на всички галактики, защото тези пред нас ще са с още по-висока скорост и ще се ускоряват повече, а тези след нас ще изостават спрямо нас.

image
Забележете как при движението си във формата на сфероид или тороид пространството претърпява напречно разширение или стеснение поради разширяването и стесняването от формата на пространството - сфероид или тороид. Това води до забавяне или увеличаване на скоростта му на движение.Тагове:   Вселена,   Вселената,


Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: futuretechbg
Категория: Технологии
Прочетен: 16394
Постинги: 15
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31