Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2016 09:12 - Нищо, изкривяване на пространството, пространство
Автор: futuretechbg Категория: Технологии   
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове:
1Колкото до изкривяването на пространството. Материята с основна характеристика масата е нещо и енергията, която също е нещо и е атрибут на материята, намаляват нищото. А пространството се състои то нищо, което е  непределеност, защото е безкрайно и нула умножена по безкрайност дава неопределеност. Тази неопределеност е причина за квантовите, вълнови свойства на частиците. Материята свива пространството, което е всъщност нищо и това свиване може би води до изкривяване. Но пространството като неопределеност е нещо, а не нищо и взаимодейства с материята. Масата на пространството е неопределена и то взаимодейства с материалните обекти и телата. За това има изкривяване на пространството и сподвижност на пространството с движещата се материя. Тъй като масата е неопределена, тя може да заема стойности от нула до безкрайност. Това пък прави възможно пространството да се движи и върти например със скоростта на светлината без за постигането му да е нужна безкрайна енергия, като масата заема нулева стойност. Дори може да се движи и върти със скорост по-голяма от тази на светлината.
При движението си пространството се скъсява според Теория на относителността, защото е материален обект, то е неопределеност, а не нищо. Материалните обекти се скъсяват при движение според Теорията на относителността.
Все пак увличане на пространството от движещата се материя става при големи скорости и енергия. При малки увличането е слабо и незабележимо. Пространство изостава от материята и при малки скорости и енергия почти не се движи заедно с нея. За това наблюдаваме ефекта на Саняк във въртящи се системи(разлика в скоростите на два обикалящи в противоположни посоки светлинни лъчи като резултат от въртенето на системата). При по-големи скорости и енергия увличането на пространството е по-голямо. Тогава то дава забележим резултат, както е при космическите кораби НЛО.
Пространството има неопределена маса и енергия, защото е безкрайно нищо с нулева маса и енергия умножени по безкрайност, което дава неопределеност. Масата и енергията на пространството са равномерно разпределени е вероятно с ниска плътност, за това не се забелязват.
Възможно е масата и енергията на пространството да са свързани с тъмната материя  и тъмната енергия. Тъмната материя се съдържа в галактиките/може би гравитацията им концетрира масата на пространството в тях/ и гравитацията й ги държи да не се разпаднат. Тъмната енергия пък предизвиква разбягването на галактиките като отблъскваща сила.
Енергията и маса на пространството плюс масата на материята в него и масата и енергията на вакуума водят до равновесие на на пространството. Гравитацията се стреми да го свие, а енергията го разширява. Така то вероятно се намира в равновесие и не променя размерите си. За което свидетелства непроменливостта на Константата на Планк. Слабата й промяна преди 8 милиарда години сигурно се дължи на малка промяна в размерите на пространството, които са неопределени. Неизвесни са причините за тази промяна, но е възможно да се дължат на гравитационния и енергиен импулс от раждането на материята и Големия взрив, ако са достигнали до края на пространството, при условие, че пространството е крайно, а не безкрайно. Импулсът се е разпространявал по-бързо от светлината, защото и пространството се е разширявало и движило с него.
А какво ще стане когато разширяването на Вселената достигне края на пространството, ако то е крайно. Най-вероятно материята ще спре на края на пространството и разширението ще бъде до тук. Но може разширението да продължи и пространството да започне да се разширява. Тогава вероятно ще се променя и константата на Планк. При разширение тя ще расте, защото неопределеността ще се увеличава с нарастване на пространството.Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: futuretechbg
Категория: Технологии
Прочетен: 16395
Постинги: 15
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31