Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 10:44 - Квантова механика и свободна енергия
Автор: futuretechbg Категория: Технологии   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.09.2016 17:05


Възможно е да има вечен двигател. Законът за запазване на енергията не е абсолютен. Той се нарушава от квантовата механика. Там например има нарушение в границите на неопределеността.
Уравнението на Шрьодингер показва, че квантите в ограничено пространство имат минимално ниво енергия. Състояния на кванта с по-ниска енергия са невъзможни. Това се нарича още нулева енергия или енергия на нулевото ниво, но тя не е нула.
Квантите не могат да имат произволни стойности на енергията, а само определени нива на енергия. Те съответстват на дължини на вълните събиращи се в цели числа в пространството, защото квантът е вълна и частица едновременно, а вълните в затвореното пространство се наслагват и интерферират, така че са възможни само тези определени състояния. Енергийно ниво или състояние със стойност 0 на енергията е невъзможно. Квантът има минимално енергийно ниво, по-ниски стойности на енергията са невъзможни.  Минималната енергия всъщност зависи от най-голямата възможна дължина на вълната, тъй като частицата е и вълна едновременно. Колкото е по-малка енергията толкова е по-дълга вълната и обратното. Вълната трябва да се събере в затвореното пространство.

Ако в ограничено пространство попадне квант с енергия по-ниска от минималното ниво на кванта за съответното пространство, тя се увеличава автоматично до минималното ниво енергия, тъй като по-ниски стойности на енергията са невъзможни.
От гледна точка на Принципа на неопределеността на Хайзенберг се увеличава неопределеността на импулса на кванта за сметка на намаляването на пространствената му неопределеност, неопределеността на местоположението или координатите, а енергията е свързана с импулса и също се увеличава. За това енергията на квант в затворено, ограничено пространство, което е по-малко от дължината на вълната му, се увеличава.
Неопределеността придобива формата на вълни. Има принципа на допълнителността. Неопределеността и вълните са едно и също нещо, само че разглеждани от различни гледни точки. Така освен Принципа на Хайзенберг идва уравнението на  Шрьодингер. Така че енергията на кванта ще се увеличи.

Ако квантът е фотон, електромагнитна вълна, можем в спектъра на радиовълните да получим свободна енергия на този принцип.
Например в плътно затворена метална кутия се излъчват радиовълни от подходяща антена вътре в кутията. Размерите на кутията са по-малки от половината дължина на вълната, полувълната. Те не могат да преминат извън стените, отразяват се от тях и са затворени в ограничено пространство.
Тогава енергията им се увеличава от само себе си до минималното ниво на енергията на фотоните, електромагнитните кванти за размера на кутията, тъй като тя е по-ниска от него при тяхното излъчване. (E=hv, v - честота, h - константа на Планк, Е - енергия на кванта)
Квантите с увеличена енергия и честота съответно се приемат от друга или други подходящи антени разположени в кутията (или със същата антена?). След това получения високочестотен ток се изправя с токоизправител. Така вече може да се използва за битови и промишлени нужди. Важно е разположението на приемателните антени, защото вълните в кутията интерферират и се получават стоящи вълни. Например възлите на електрическата вълна са при металните отражателни стени, а върхът й е по средата между тях.Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: futuretechbg
Категория: Технологии
Прочетен: 16388
Постинги: 15
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31