Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 10:49 - Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето, овладяване на космоса
Автор: futuretechbg Категория: Технологии   
Прочетен: 1953 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.06.2016 09:04


Космически кораби, гравитация, изкривяване на пространството и времето.
В оптична система се създава постоянен кръгов светлинен поток чрез пълно вътрешно отражение на лазерен лъч. Системата се зарежда се със светлина, светлинна енергия(лазерен лъч) чрез оптична система и лазер.Натрупаната светлинна енергия на кръговия поток от лазерни лъчи достига нужното ниво и изкривява пространството - континиума, тъй като въртящата се маса/енергия създава гравитомагнитно поле(по ОТО).
За това ще е нужна светлина с много голяма енергия. Налягането на светлината би разрушило оптичната система, ако е с обикновени огледала, с които тя реагира с вълновите и копуксулярните си свойства едновременно - тоест като вълна и като частица.  С непрозрачни тела светлината реагира като вълно и частица, а частиците оказват натиск, налягане. В оптична система с пречупване на светлината или пълно вътрешно отражение, което е вид пречупване, светлината не упражнява налягане върху оптиката, защото реагира като вълна само с вълновите си свойства, а не с копуксулярните си свойства като частица. Ако средата е много добре прозрачна, няма да има загуби, защото с прозрачна среда светлината реагира като вълна, а не като частица. Освен това квантите на светлината, фотоните, са бозони и могат да се намират в едно и също състояние в неограничено количество на едно и също място. Те могат да преминат без ограничение навсякъде където могат да бъдат пропуснати. Така оптичната сиситема би издържала много мощен светлинен поток. Освен това натоварването на устройството няма да бъде толкова голямо, защото само много малка част от светлината в него се отразява или пречупва в даден момент. Останалата светлина се движи свободно в устройството в това време без да реагира с него.


Така се изкривява пространството и космическите кораби го преодоляват без ограничението на скоростта на светлината. Това може да се използва за космически полети през изкривено пространство. Скоростта на светлината няма да е ограничение за тези космически кораби.
Гравитомагнетизмът е част от Общата теория на относителността (ОТО). Кръговия светлинен поток се създава в специална система призми с пълно вътрешно отражение с мощен лазер и специална оптика. Щом натрупаната светлинна енергия достигне нужното ниво изкривява пространството, континиума.
Космическите кораби могат да преодоляват пространството с тази технология. Така се преодолява ограничението на максималната скорост на кораба до скоростта на светлината.
 

Това е напълно възможно, лазерите и оптична система за натрупване на концентрираната светлинна енергия могат да го постигат. Зареждането на оптична система с мощен лазер става с продължителна работа на лазера - часове, дни, седмици месеци, дори години, в зависимост от нужножното количество енергия. Има и по-мощни лазери или пък може да се използват комплекс от по-маломощни лазери, така че да се постигне повече мощност. Това е нужно за по-големите космически кораби за да се съкрати времето за зареждането им със светлинна енергия.
 

Най-големите космически кораби, които сега е технически възможно да се построят на земята са от милион тона с дължина от около километър километър и половина.

По-големи космически кораби и комплекси ще трябва да се строят в космоса в безтегловност.
По-лесни за изграждане са космически комплекси от модули подобно на космическите станции.
Изграждането на тези космически градове е нужно за същинското овладяване на космоса. Те ще са бъдещия космически дом за човечеството, което ще се разсели из космоса.
Те ще важни и за колонизацията на необитаемите планети. Тъй като до пригаждането им за живот - коригиране на орбитата, промяна на състава на атмосферата, производството на нужната вода и газове, залесяването, заселването на земна флора и фауна, те ще основната база за космонавтите и флота работещи по преустройството на планетите.
Хората може да живеят не само на планетите, но и в космоса в космически обиталища. Това може да са големи космически кораби, космически станции с размери от порядъка на няколко километра до няколко десетки километра и др. С всички удобства, достатъчно просторни, с оранжерии, градини и паркове, дори със зоопаркове. Може да се направят истински природни резервати в космоса на борда на големи космически кораби и станции, с най-различни животни и растения, хранилище за живата природа, съхраняващи земната флора и фауна. Също може да строят и обитаеми пръстени подобно на тези от идеите на Циолковски. А да не забравяме, че има и по-грандиозни проекти за огромни космически поселения като тези на Дайсън и др.
На космическите цивилизации не им трябват планети.
Те могат да строят космически градове достатъчно просторни с паркове и градини, с достатъчно просторни индивидуални жилища. Така космонавтите си живеят като в обикновен град, като мнозинството от цивилизованото население.

Всяка добре развита индустриална страна може да строи космически кораби.
Дори малките индустриални страни биха могли.
Космическото ни бъдеще ни чака.
Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: futuretechbg
Категория: Технологии
Прочетен: 16392
Постинги: 15
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31