Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 10:48 - Гравитация, време, относителност и космически кораби
Автор: futuretechbg Категория: Технологии   
Прочетен: 2081 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.06.2015 09:10


За да се преодолее пространството като заобиколим ограничението на скоростта на космическите кораби до тази на светлината е нужно то да се изкриви и те да минат през изкривеното пространство, което е по-краткия път.
Изкривяването на пространството става с помощта на гравитомагнитно поле - гравитационно поле, което се създава от движеща се, тук въртяща се маса/енергия.(по ОТО)
За да се получи изкривяване на пространството са нужни големи скорост на въртящата се маса/енергия и енергия.

Създаване на изкуствен гравитомагнетизъм със светлинните гравитомагнитни двигатели, които използват оптични системи с обикалящи в кръг светлинни лъчи. Те могат да концентрират голямо количество светлинна енергия. А и скоростта й е светлинна.
Източник на светлинна енергия за захранването им са мощни лазери.
Ще е нужна светлина с много голяма енергия, за да се създаде нужния масов еквивалент. Налягането на светлината би разрушило оптична система с обикновени огледала, с които тя реагира с вълновите и копуксулярните си свойства едновременно - тоест като вълна и като частица. Върху оптична система с пречупване на светлината или пълно вътрешно отражение, което е вид пречупване, светлината не упражнява налягане, защото реагира като вълна само с вълновите си свойства, а не с копуксулярните си свойства като частица. Ако средата е много добре прозрачна, няма да има загуби, защото с прозрачна среда светлината реагира като вълна, а не като частица. Освен това фотоните, квантите на светлината, са бозони и могат да минават в неограничено количество, стига да има къде, защото могат да се намират в едно и също състояние или иначе казано на едно и също място. Такова оптично устройство ще издържи на много мощна светлина. Освен това натоварването на устройството няма да бъде толкова голямо, защото само много малка част от светлината в него реагира с отразяващата или пречупваща повърхност в даден момент. Останалата светлина се движи свободно в устройството в това време без да се отразява или пречупва.
 

В оптична система се създава постоянен кръгов светлинен поток чрез пълно вътрешно отражение на лазерен лъч. Системата се зарежда се със светлина, светлинна енергия (лазерен лъч) чрез оптична система и лазер. Натрупаната светлинна енергия на кръговия поток от лазерни лъчи достига нужното ниво и изкривява пространството - континиума, тъй като въртящата се маса/енергия създава гравитомагнитно поле(по ОТО).
Въртящата се маса и енергия изкривяват пространството и времето, така че те са обърнати отвътре навън, защото въртящата се маса и енергия увличат пространството, а периферната скорост е по-голяма от вътрешната и според теория на относителността периферията се скъсява, смалява се, повече от вътрешността.   Такова пространствено изкривяване позволява пространството да се преминава със скорост по-голяма от ограничението на светлинната, а също и да се променя хода на времето. Това позволява да предвижваме напред и назад във времето.

Така се изкривява пространството и космическите кораби го преодоляват без ограничението на скоростта на светлината. Това може да се използва за космически полети през изкривено пространство. Скоростта на светлината няма да е ограничение за тези космически кораби.
Гравитомагнетизмът е част от Общата теория на относителността(ОТО). Той присъства в уравненията на Кер за решението на ОТО за въртящи се маси.

Времето и гравитацията.
Според квантовата механика светът може да бъде представен като насложени материални вълни. Това прилича малко на холограма, всяка част съдържа информация за цялото под формата на вълни. Така всеки обект съдържа информация за останалата Вселена. Също така съдържа информация за миналото и бъдещето на света, тъй като те са детерминирани и са резултат от взаимодействието на материята, на материалните вълни. Това позволява промяната на локалното време да дава сведения за бъдещето и миналото и да зависи от глобалното време. Така може да се материализира бъдещото или минало състояние на обекта, да се материализират неща от миналото и бъдещето и така нататък.
Пътуванията във времето са невъзможни, защото се променя само локалното, а не цялото световно време, но може времето да се сондира - да се материализират обекти от миналото и бъдещето в настоящето.
Променя се само локалното време в силно гравитационно поле.
Придвижваики се напред и назад във времето обектът фактически променя своето време и то се движи напред или назад.
Могат да се материализират обекти от миналото и бъдещето.
(Бъдещето е разновариантно, а не точно определено.)

Тази технология може да се използва и за:
- прогнозиране на бъдещето и проучване на миналото
- материализиране на обекти и предмети от миналото и бъдещето
- производство на копия от образец, включително готови заредени оптични системи призми за ИГМ и дори цели космически кораби.
- връщане(възкресение) на мъртвите,  възстановяване на унищожени обекти
- възстановяване на повредени обекти, възстановяване и подмладяване на живи хора
- възстановяване на изразходвани запаси, горива, зареждане на призматични оптични системи за ИГМ и др.
- създаване на изкуствена гравитация и др.

 

Черните дупки като портали на времето

Пътуванията във времето са невъзможни. Но въртящите се черни дупки могат да материализират в гравитационното си поле обекти от бъдещето и миналото по споменатия принцип.

Така Черните дупки могат да материализират например космически кораб, който преминава в бъдещето край тях. Това не е истинско пътуване във времето, тъй като корабът не преминава от едно време в друго, а просто се материализира една възможна реалност, материален обект от една възможна реалност, каквато е бъдещето.
Иначе с изкуствено създадено гравитомагнитно поле също може да се материализират материални обекти от миналото или бъдещето в настоящето.

Въпросът е, че теоретично е възможно Черните дупки да материализират космически кораби от бъдещето.
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: futuretechbg
Категория: Технологии
Прочетен: 16397
Постинги: 15
Коментари: 0
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31